Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 mars 2019 | 19:20

Snart kommer Marvels första homosexuella superhjälte

Filmen ”Eternals” blir ännu en milstolpe på filmduken för Marvel Studios.
Marvel Studios har just släppt loss sin första kvinnliga solo-superhjälte på bioduken i ”Captain Marvel”. Vid den här tidpunkten förra året såg vi också ”Black Panther” göra stor succé med en mestadels afro-amerikansk rollista. MCU håller på att breddas och bli mer inkluderande, och nästa självklara steg verkar bli en superhjälte som är öppet gay.

The Hashtag Show avslöjade nyligen detaljer om kommande ”The Eternals”, som Marvel Studios sägs släppa redan nästa år. Castingen pågår just nu, och man söker bland annat efter en manlig skådespelare i åldern 30-49 år, med en superhjältes fysik, som ska spela en nyskriven hbtq-karaktär.

”Studion är öppen för skådespelare av alla etniciteter, men skulle föredra att ge rollen till en öppet homosexuell skådespelare”, skriver sajten.
 
 
Eternals är en odödlig ras som länge har levt på Jorden och format vår historia och civilisationer. En av karaktärerna är Starfox, bror till "Avengers"-busen Thanos. Filmen regisseras av Chloé Zhao (”The Rider”), och hon har redan uttryckt intresse för skådespelare som Cameron Britton (”Mindhunter”) och polske Tomasz Kot (”Cold War”) för några av rollerna.
 
Inspelningen kan börja redan i höst med premiären planerad till år 2020.
| 6 mars 2019 19:20 |