Serie

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

22 april 2015 | 02:30

Marvels ”Daredevil” får en andra säsong

Det finns mer att berätta om Netflix egna superhjälte.
”Wilson Fisk var bara början. Den förste Defendern kommer tillbaka i en säsong 2”, skriver Facebooksidan för ”Daredevil”. En andra säsong är härmed bekräftad!

Netflix avslöjar inga tittarsiffror för sitt första samarbete med Marvel, men tv-serien har blivit både hyllad och omtalad. Det är en välkommen mörkare skildring av Marvels universum. Medan första säsongen fokuserade på bakgrunden till hur den nykläckte advokaten Matt Murdock blev en maskerad brottsbekämpare nattetid, kommer vi i andra säsongen med stor sannoliket se en mer komplett Daredevil - med dräkten på plats, hans namn i tidningarna och diverse akrobatiska skills. Om säsongsfinalen ska ses som en hint om framtiden.

Meddelandet på Facebook antyder också om helt nya skurkar vid sidan av Wilson Fisk, briljant porträtterad av Vincent D'Onofrio. Men något säger mig att vi inte har sett det sista av stadens självutnämnde räddare, Kingpin, ännu.

Andra säsongen av ”Daredevil” kommer sannolikt först till våren 2016. 

Innan dess ska vi få möta Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist i deras första egna tv-serier. Djävulen från Hell’s Kitchen dyker också upp i den gemensamma miniserien ”The Defenders” längre fram.
| 22 april 2015 02:30 |