Film

Skribent

Viktor Jerner

3 juli 2016 | 13:00

Marvel smög in en sågning av "Batman v Superman" i en serie

Frågan är om vi kommer få se någon form av motattack från DC:s sida?
"Batman v Superman: Dawn of Justice" möttes som bekant av en tsunami av negativa omdömen när den landade på bio för några månader sedan, medan "Captain America: Civil War" - som bygger på en liknande premiss - hyllades av många. Det har alltid funnits lite av en rivalitet mellan DC Comics och Marvel och dessa två filmer har minst sagt eldat på debatten lite. Men någon direkt kommentar från de två seriegiganterna har vi inte fått, förrän nu.

I det sjätte numret av den årsfärska serien "Spider-Man/Deadpool" går nämligen de två titelkaraktärerna på bio, och det är inte vilken film som helst de passar på att se: "Nighthawk v Hyperion: Yawn of Boredom" med taglinen "You won't believe their mothers share a first name" är givetvis en bitig referens till Zack Snyders film och varken Deadpool eller Spider-Man verkar ha tyckt om den särskilt mycket när de kommer ut ur salongen. Skotten är nu avfyrade och det vore roligt om DC bemöter detta på något sätt i en kommande serie, kanske genom att betona hur "Civil War" är en direkt produkt av "Batman v Superman"? 

Fan-debatten på nätet om vem som "vinner" av DC och Marvel blir ofta väldigt giftig och hatisk, men det här tycker jag är ett exempel på hur man håller det på en skämtsam nivå med glimten i ögat. 

Håller ni med om att detta är rätt nivå att hålla det på, eller är det onödigt? 
| 3 juli 2016 13:00 |