Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 september 2012 | 22:01

Marvel-skurk får fullt upp

Nu är det klart vem hjältarna i "The Avengers 2" och "Guardians of the Galaxy" kommer att ta itu med.

Satt du kvar genom eftertexterna i "The Avengers" som ett duktigt Marvel-fan? Då har du redan mött Thanos, galaxens mörka hot som med sitt onda grin verkade ha siktet inställt på uppföljaren. Helt korrekt, Thanos är nu bekräftad för att dyka upp i "The Avengers 2", men inte bara där.

Han kommer också att smygas in i "Guardians of the Galaxy", på ett eller annat sätt. Det har sajten Cosmic Book News fått bekräftat av Marvel-tecknaren Jim Starlin. Än är det inte klart hur stort utrymme Thanos får i respektive film, men en uppdatering från Wikipedia kan vara på sin plats:

"Thanos är en fiktiv karaktär i Marvel-universumet, skapad av Jim Starlin och publicerad av Marvel Comics. Thanos en medlem av en ras kallad Eternals vars hemvist är månen Titan. Karaktärens namn är en derivation av Thanatos, dödsguden i grekisk mytologi. Thanos introducerades först i Iron Man #55 (februari 1973). Hans kraft är att skjuta "Psioniska explosioner". Han är väldigt smart, stark och snabb."

Se slutscenen ur "The Avengers" här:

"Guardians of the Galaxy" regisseras av James Gunn och får biopremiär den 1 augusti 2014. "The Avengers 2" intar biodukarna den 1 maj 2015.

| 19 september 2012 22:01 |