Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 januari 2013 | 11:01

Marvel bekräftar "Ant-Man" och "Doctor Strange"

Dags att ta in nya superhjältar när Marvel går in i Fas Tre.

Efter förra sommarens supersuccé med "The Avengers" är Marvels filmstudio redo att gå in i vad man kallar för den andra fasen. "Iron Man 3" inleder (biopremiär 26 april), och följs av "Thor: The Dark World" och "Captain America: The Winter Soldier" under det kommande året.

Men sedan länge skissar man fram fler framtida filmer, och klurar på vilka andra trikåklädda brottsbekämpare som kan göra dem sällskap. Marvels produktionschef Kevin Feige ger nu en efterlängtad uppdatering:

- "Ant-Man" är definitivt en del av Fas Tre. Den utspelar sig i Marvels universum, men är också berättad av Edgar Wright vilket är den enda anledningen till att vi gör den... Den kommer att handla om Ant-Mans uppkomst så som den tolkats av Edgar Wright och hans medförfattare Joe Cornish. Vi kommer att få se en annan del av Marvels filmiska universum än tidigare.

Ant-Man följer Hank Pym, en vetenskapsman som kan krympa till insektsstorlek. Men också magikern Stephen Strange är någon vi snart ska få möta på vita duken, menar Feige när han pratar med MTV:

- "Doctor Strange", som jag har talat om i flera år, är självklart också med. Han är en fantastisk karaktär som följer alla mina kriterier: han liknar inget annat vi har, precis som "Ant-Man", vilket gör det så spännande.

Också "Guardians of The Galaxy" är planerad för premiär i augusti 2014 och följs av "The Avengers 2" i maj 2015.

Därefter kan vi vänta oss att Marvels Fas Tre igång med bland andra en myrman och en märklig doktor i spetsen.

| 26 januari 2013 11:01 |