Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 november 2022 | 20:00

Lionsgate vill göra spel av "John Wick"-filmerna

De populära actionfilmerna kan bli ett påkostat spel i framtiden, om Lionsgate får som de vill.
Sedan den första "John Wick"-filmen hade premiär 2014 har de tre filmerna dragit in nästan 600 miljoner dollar. I mars 2023 släpps "John Wick: Chapter 4" på biograferna, samtidigt som att prequelserien "The Continental" är på gång till Amazon Prime Video, så den summan lär hinna växa till sig.
 
Lionsgate som äger franchisen är dock även intresserade att ta "John Wick" till spelmediet. I ett möte med investerare ska studiochefen Jon Feltheimer ha sagt att de skickat ut förslag för ett stort spel baserat på filmerna med Keanu Reeves, skriver sajten Indiewire.
 
- Jag vill inte gå för fort fram, men vi tror att det finns ett stort AAA-spel att göra av "John Wick". Vi har lagt fram förslag. Vi är verkligen intresserade av att föra det framåt, men jag vill inte säga något mer om det i nuläget, säger han. 
 
 
De riktigt häftiga actionfilmerna har som sagt blivit rejäla publiksuccér, så att göra ett spel med hög budget av "John Wick" låter inte helt dumt. Det har gjorts ett mindre spel av serien tidigare, kallat "John Wick Hex" (2 av 5 i betyg av MovieZine). 
 
Keanu Reeves har tidigare medverkat i spel, som olika titlar baserade på "The Matrix"-filmerna och inte minst "Cyberpunk 2077".
 
Förutom den nyligen utannonserade prequelserien "The Continental" som har premiär under 2023 ska även en spinoff-film kallad "Ballerina" komma med Ana de Armas i huvudrollen.
 
Vilken spelstudio skulle du vilja gör ett spel av "John Wick"?
| 4 november 2022 20:00 |