Film

Skribent

Cristian Sarmiento

21 oktober 2022 | 15:15

"John Wick"-regissören gör samurajfilm

Netflix adapterar "Black Samurai"-böckerna med Chad Stahelski i registolen.
Regissören Chad Stahelski som står bakom bland annat ”John Wick” rapporteras ha tagit sig an projektet ”Black Samurai”, enligt The Hollywood Reporter. Tillsammans med producenten Leigh Dana Jackson (”Foundation”) skall de göra en adaption av romanerna från 1970 skrivna av Marc Olden. Filmen produceras enligt rapporter för Netflix.
 
I romanerna följer vi den amerikanska soldaten Robert Sand som i ett 70-tals Japan tränas av sensei Konuma för att bli den bästa inom kampsport och till slut bli ”Black Samurai”. I de åtta romanerna kämpar han mot både mysterier såsom korrupta gängmedlemmar. En sorts frihetskämpe.
 
 
Romanerna med namn ”Slaughter”, ”The Golden Kill”, ”Killer Warrior”, ”The Deadly Pearl”, “The Inquisition”, “The Warlock”, “Sword Of Allah” och “The Katana” öppnar upp för en otroligt spännande handling och skall vi lita på dem så får vi bland annat se maktgalna miljardärer, voodoprästar, guldsvärd och en hel del död.
 
Än så länge vet vi mycket lite om projektet, men visst vore det häftigt att se en samuraj likt spelserierna "Assassins Creed", "Ninja Gaiden" och "Prince of Persia" med Japan som spelplats?
 
Netflix har inte gått ut med något datum för projektet och vi väntar med spänning på att få höra mer om projektet.
 
Har ni läst romanerna? Vem hade ni velat se i rollen som ”Black Samurai”?
| 21 oktober 2022 15:15 |