Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 september 2022 | 19:01

Ana de Armas “John Wick”-spinoff "Ballerina" börjar filmas nu till hösten

Kommande “Ballerina” som är en spinoff på “John Wick” med Ana de Armas i huvudrollen påbörjar sin inspelning senare i höst.
Nu till hösten kommer spinoffen till “John Wick” med Ana de Armas att börja spelas in, rapporterar Variety efter en intervju med skådespelaren. Likt den nougatfyllda kakan heter filmen passande nog “Ballerina” och till filmen återvänder flera av seriens veteraner.
 
“John Wick: Parabellum”-författaren Shay Hatten skriver “Ballerina”, och Chad Stahelski som regisserat samtliga “John Wick”-filmer är med som producent. Len Wiseman, bakom “Underworld” och “Total Recall”-remaken från 2012 sitter på registolen. Om Keanu Reeves återvänder till rollen som John Wick är i dagsläget okänt. Tidigare spelade Reeves och de Armas ihop i filmen “Knock Knock”.
 
I samma intervju med Variety berättar de Armas om hur hon väljer sina roller bland blockbusters och karaktärsdraman:
 
- Utan att jag planerar det med flit, gör jag alla dessa actionfilmer som är roliga men som påverkar mig på ett visst sätt. Jag hoppas att jag nu kan börja balansera båda typerna av film, för det har känts väldigt enformigt. Jag har gjort för många såna projekt.
 
Vi håller tummarna för att “Ballerina” blir balansen de Armas söker efter, även om det känns osäkert med tanke på hur tidigare “John Wick”-filmer lagt sitt fokus på tung action istället för de dramaturgiska bitarna. Ana de Armas är inom kort aktuell med Marilyn Monroe-filmen “Blonde”.
| 24 september 2022 19:01 |