Film

Skribent

Mats Karlsson

28 januari 2015 | 19:30

Liam Hemsworth erbjuden huvudrollen i "Independence Day 2"

Roland Emmerichs planerade uppföljare till "Independence Day" från 1996.
I november fick "Independence Day 2" till slut grönt ljus av studion Fox och sökandet efter skådespelare är redan igång. The Wrap rapporterar nu att man har fastnat för Liam Hemsworth ("Hunger Games") som har blivit erbjuden en av huvudrollerna i uppföljaren.

Vilken roll det är har inte The Wrap fått reda på, bara att det är en stor roll. Sedan tidigare vet vi att Will Smith har tackat nej till uppföljaren. Det har även ryktats om att Michael B. Jordan var på väg till "Independence Day 2", något som fortfarande är aktuellt, men inte bekräftat. Ingen officiell story är släppt, men så här sa Emmerich om handlingen förra året:

- Människorna visste att utomjordingarna skulle återvända så småningom. De vet att enda sättet att färdas i rymden är genom maskhålen. Så för utomjordingarna kan det ta två eller tre veckor, men för oss tar det 20-25 år.

- Det är en förändrad värld. Det är som en parallell historia. Människorna har utnyttjat all utomjordisk teknologi. Vi vet inte hur man ska kopiera den, eftersom det är en organiskt framtagen teknologi. Men vi vet hur man tar en antigravitations-apparat och slänger in den i ett flygplan, berättar Emmerich.

Inspelningarna av uppföljaren startar i maj och filmen får premiär 24 juni 2016.
| 28 januari 2015 19:30 |