COMIC-CON 2017

Skribent

Viktor Jerner

22 juli 2017 | 22:00

Legenderna i "Justice League" drar ut i krig i fenomenal ny trailer

Det bjuds på första glimtarna av Steppenwolf, Apokolips, Atlantis och Superman(?)
Likt hela Warner Brothers och DC Comics "DCEU" har Zack Snyders team up-film "Justice League" haft riktigt skakig segling sedan projektet först presenterades. Kritikerhatet, enligt mig helt obefogat, mot "Batman v Superman: Dawn of Justice" spillde tidigt över på de kommande filmerna med karaktärerna och även om Patty Jenkins monstersuccé "Wonder Woman" vände vindarna lite så tycks det fortfarande finns mycket oro kring filmen där alla karaktärerna ska få stå sida vid sida. 
 
Denna oro förstärktes när Zack Snyder valde att lämna projektet i sluttampen av produktionen på grund av en fruktansvärd familjetragedi. Istället hoppade Joss Whedon ("The Avengers") in och tog hand om en del reshoots (i samråd med Snyder) och stora delar av postproduktionen. Till följd av det hoppade även kompositören Junkie XL av och ersattes av Danny Elfman. Personligen tror och hoppas jag att WB-gänget helt och hållet har läget under kontroll.
 
Jag har dock själv en del jobbiga tvivel men min oro gäller snarare den eventuella "Marvelifiering" som kan ske, med mer krystat inkilad humor och lättsamhet. Detta på grund av att responsen kring Snyders mörka och allvarliga stil (som jag älskar) har varit negativ, och att den mer lättsamma "Wonder Woman" gick hem så hårt.
 
Under rådande Comic-Con i San Diego släpptes en purfärsk trailer som dämpar den oron en hel del, kolla in nedan: 
 
 
Det här är tveklöst den bästa "Justice League"-trailern som har släppts hittills och skalan som Snyder och gänget har fått till är verkligen helt ofattbar. Under den fyra minuter långa(!) trailern får vi helt underbara ögonblick med alla i teamet, samt de första glimtarna av skurken Steppenwolf (Ciarán Hinds), hans och Darkseids planet Apokolips och Aquamans hemvärld Atlantis. Som slutkläm bjuds det också på en perfekt avvägd tease kring Supermans (Henry Cavill) återkomst. Jag är helt upprymd, fantastiskt. 
 
"Justice League" har premiär på bio den 17:e november, ett datum som inte kan komma fort nog. 
| 22 juli 2017 22:00 |