Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2017 | 07:32

Zack Snyder lämnar ”Justice League” efter familjetragedi

Joss Whedon kommer att färdigställa superhjältefilmen inför höstens premiär.
Med ett halvår till biopremiär har Zack Snyder lämnat ”Justice League”. Regissören vill spendera tid med sin fru och barn efter en familjetragedi.

Hollywood Reporter meddelar den sorgliga nyheten att Snyders dotter Autumn tog livet av sig i mars. Hon blev 20 år gammal. Dödsfallet har hållts hemligt tills nu. Snyder berättar för tidningen att han först ville återvända till arbetet med filmen:

- Jag trodde att det skulle hjälpa mig att gå tillbaks till jobbet, att begrava mig i arbete och försöka ta mig igenom det. Det är ett krävande jobb, det äter upp en. Och de senaste två månaderna har jag insett… Jag måste ta ett steg tillbaka och vara med min familj, med mina barn, som verkligen behöver mig. De har det tufft. Jag har det tufft.
 
Har hållts hemligt
 
Autumn Snyders dödsfall har hållts hemligt fram tills nu. Zack Snyder säger till Hollywood Reporter att han inte planerade att göra det offentligt:
 
- Jag trodde att det skulle stanna inom familjen, vår egna privata sorg som vi skulle hantera. När det blev uppenbart att jag måste ta en paus, visste jag vad internet skulle hitta på för historier. De gör som de gör. Sanningen är, jag bryr mig inte om sådant längre.

- Jag vet att fansen oroar sig för filmen. Men jag har sju andra barn som behöver mig. I slutändan är det bara en film. 
 
Joss Whedon tar över
 
Warner Bros föreslog att man senarelade premiären av ”Justice League”, men Snyder var emot det. Istället tar man hjälp av Joss Whedon (”Avengers”) som får färdigställa filmen. Bland annat ska det spelas in kompletterande scener, som Snyder skrev in efter testvisningar.

Producenten Toby Emmerich förklarar:

- Regin är minimal och måste stämma överens med tonen och mallen som Zack har satt. Det är samma karaktärer, bara några nya scener. Han lämnar över stafettpinnen till Joss, men Zack har satt kursen. Trots den här tragedin kommer vi fortfarande att få en fantastisk film.
 
"Justice League" får biopremiär som planerat 17 november 2017.
| 23 maj 2017 07:32 |