Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 juni 2017 | 10:45

Danny Elfman gör musiken till ”Justice League”

Ersätter Junkie XL som kompositör på höstens superhjältefilm.
Den legendariske kompositören Danny Elfman kommer att göra musiken till ”Justice League” i höst. Han ersätter därmed Tom Holkenborg, mer känd som Junkie XL, som stod bakom musiken i ”Batman v Superman: Dawn of Justice”.
 
Schemakrockar gjorde att Junkie XL inte kunde arbeta vidare med ”Justice League”, som just nu spelar in kompletterande scener i Joss Whedons regi.

”Min mentor Hans Zimmer har sagt att du har lyckats som Hollywood-kompositör först när du blir ersatt i ett projekt. Så jag antar att jag äntligen har tagit studenten den här veckan”, kommenterar Holkenborg på Twitter. ”Det gör ont att lämna projektet men jag skickar ett stort tack till Zack som ville ha med mig. Jag önskar Danny, Joss och Warner Bros all lycka till med filmen”.

Zack Snyder fick lämna ”Justice League” för några veckor sen efter en tragedi på hemmaplan. ”Avengers”-regissören Joss Whedon tar över i post-produktionsfasen.
 
 
Danny Elfman har tidigare tonsatt superhjältefilmer som Tim Burtons ”Batman”, Sam Raimis ”Spider-Man” och Joss Whedons ”Avengers: Age of Ultron”.
 
"Justice League" får svensk biopremiär 17 november.
 
Vad tycker ni om Danny Elfmans filmmusik? Kommentera gärna nedan.
| 15 juni 2017 10:45 |