Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 september 2023 | 09:10

Klart: Tarantinos sista film spelas in i Los Angeles

"Det var här allt började så det känns bara passande" kommenterar regissören.
När Quentin Tarantino förbereder sin tionde och sista film är det med Hollywood och nöjesbranschen som bakgrund. Och precis som hans förra, "Once Upon a Time in Hollywood", kommer "The Movie Critic" att spelas in i LA.
 
Nu har det blivit klart att Kalifornien bjussar regissören på skattelättnader på 20 miljoner dollar. Det tackar man inte nej till:
 
- Jag älskar att filma i Kalifornien. Jag började regissera film här så det är bara passande att jag spelar in min sista film i världens filmhuvudstad. Inget går upp emot att filma i min hemstad: teamen är de bästa jag jobbat med och miljöerna är otroliga. Producenterna och jag ser fram emot att filma nummer 10 i Los Angeles, säger Tarantino till Deadline.
 
Den tionde och sista filmen för mannen bakom "Pulp Fiction" och "Kill Bill" ska handla om en filmkritiker verksam under 70-talet. Enligt Quentin själv kan karaktären liknas vid Travis Bickle (De Niros ensamma och djupt störda rollfigur i "Taxi Driver")... så det blir intressant att se.
 
Det senaste ryktet säger att Paul Walter Hauser har erbjudits huvudrollen. Men inspelningen får vänta till Hollywoodstrejken blåst över.
| 9 september 2023 09:10 |