Film

Skribent

Oskar Möller

22 juni 2023 | 17:00

Tarantinos nya huvudroll liknar Travis från "Taxi Driver"

Tarantinofansen kan pusta ut -"The Movie Critic" kommer inte handla om att sitta på kammaren och författa filmrecensioner. Istället beskriver regissören sin huvudroll som en långt läskigare recensent som tagen ut "Taxi Driver".
Vid det här laget vet de flesta av oss att Quentin Tarantino har muttrat om att han är på gång med sin sista film - och ingen vet om han menar allvar eller inte. Säkert är att Tarantino har sagt det ett tag nu och att han motiverar det med att han inte vill bli en av de gamla trötta regissörerna som fortsätter göra film efter att glöden falnat.
 
Regissörens otaliga fans har därför varit på helspänn inför all ny information om hans senaste projekt "The Movie Critic". Tidigare repportering har bland annat gjort gällande att projektet skulle handla om den framstående amerikanska filmkritikern Pauline Kael - någon som senare visade sig vara rena spekulationer. 
 
Det är onekligen en oroväckande tanke för många beundrare av Tarantino att han skulle göra en tvärgir och skriva ihop och regissera en gripande rulle om en medelålders kvinnlig filmkritiker.
 
Nog för att han visat sin nostalgiska sida för Hollywoods "Once Upon a Time... In Hollywood" men även den filmen slutade ju i ett storartat och hårresande blodbad. Men ändå - Pauline Kael hade varit en tuff nöt att knäcka som filmens centrala roll.
 
Men nu kan alla som undrade hur det kommer att bli dra en lättnadens suck. Regissören till tidlöst kvalitativt filmvåld och klassiker som "Pulp Fiction", "Django Unchained" och "Inglorious Basterds" har inte tappat stinget. Även filmkritiker kan ha mörkare sidor - se upp!
 
I en intervju med franska Libération har regissören sagt att hans film kommer att vara inspirerad av 70-talets filmer.  I intervjun som översatts av bland annat filmsajten Slash Film avslöjar han att en av influenserna är en av det decenniets mest framstående filmer - "Taxi Driver"

Om filmens protagonist säger han: 
– Filmen kommer att handla om Travis Bickle... om han vore en filmkritiker.  
 
Och med det sagt kan vi nog vara i trygg förvissning om att det blir en klassisk Tarantinorulle, trots allt.
 
 
Ser ni fram emot Tarantinos senaste?
| 22 juni 2023 17:00 |