Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2023 | 07:51

Quentin Tarantinos nästa film blir ”The Movie Critic”

Tarantino har ett färdigt manus till sin tionde (och sista?) långfilm.
Regissören Quentin Tarantino går äntligen framåt med sitt nästa filmprojekt. Tråkigt för hans fans: det kan bli det sista han gör på filmfronten.
 
Tarantinos nästa film efter ”Once Upon a Time in Hollywood” stannar kvar i filmbranschen och i dåtiden. Enligt Hollywood Reporter ska historien utspela sig i 1970-talets Los Angeles, med en kvinnlig huvudroll. Titeln är ”The Movie Critic”, vilket har lett till spekulationer att det kretsar kring filmkritikern Pauline Kaels liv - Tarantino var en stor beundrare.
 
Ett rykande färskt filmmanus kommer att presenteras för filmstudios och potentiella köpare redan i veckan. Planen är att börja spela in i höst.
 
Men vem kommer att spela Pauline Kael?
 
Regissören har tidigare ofta hävdat att han lägger ned filmkarriären efter tio långfilmer. Detta för att inte bli en av de där filmskaparna som tappar lusten och gnistan ju äldre de blir. Sedan debuten med "Reservoir Dogs" (1992) har han släppt nio filmer (han räknar dock "Kill Bill" 1 & 2 som en).
 
Den 27 mars fyller Tarantino 60 år, och han har på sistone provat på en rad nya karriärer - bland annat som författare till boken "Cinema Speculation". Han har även snackat om att regissera en tv-serie.
| 15 mars 2023 07:51 |