Film

Skribent

MovieZine

19 december 2019 | 09:00

Klart: "Birds of Prey" blir barnförbjuden

Nya DC-filmen med Harley Quinn i spetsen får R-Rating på amerikanska biodukar.
Då är det officiellt. DC:s kommande storfilm "Birds of Prey" blir barnförbjuden i USA. Filmen har fått sn officiella åldersgräns satt och är "Rated R" - för svordomar, våld och inslag av sexuell natur och driver, skriver Slashfilm.

Risken finns förstås att Warner Bros tonar ned våldet och språket för att locka in en yngre publik. Men det gick å andra sidan riktigt bra för barnförbjudna "Joker", och det sägs att DC planerar för mer filmer för en vuxen målgrupp.

I USA kan filmer med "R" ses av barn under 17 år endast med vuxet sällskap. Steget under är "PG-13", där föräldrar till barn under 13 varnas för eventuellt olämpligt material.

De svenska åldersgränserna ser lite annorlunda ut på grund av andra kriterier. R-filmer kan få både 11- och 15-årsgräns, så det återstår att se vad "Birds of Prey" landar på.
 
 
"Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)" är en spinoff på "Suicide Squad" och utspelar sig också den i Batmans värld.

När Gothams mest ökänt narcissistiska skurk, Roman Sionis, och hans nitiska högra hand Zsasz ställer in siktet på en ung tjej vid namn Cass så vänds hela stan upp och ner i jakten. Harleys, Huntress, Black Canarys och Montoyas vägar strålar samman och den osannolika kvartetten har inget annat val än att samarbeta för att sänka Roman.
 
"Birds of Prey" får svensk biopremiär 7 februari.
| 19 december 2019 09:00 |