Film

Skribent

Mats Karlsson

26 november 2019 | 23:15

DC Films planerar fler barnförbjudna filmer

Den makalösa biosuccén med "Joker" är den stora anledningen.
Warner Bros har länge kämpat för att hitta framgångsreceptet med sina DC-filmer och med "Joker" (som har passerat 1 miljard i intäkter) har de sannerligen hittat rätt. I en matig rapport från Variety framkommer det att självklart blir det fler barnförbjudna DC-filmer.
 
- De har haft en skakig period, men nu har de börjat hittat rätt, säger chefsanalytikern Shawn Robbins på Boxoffice.com.
 
Studios i Hollywood har med "Joker" verkligen fått se att det finns en marknad för vuxnare superhjälte-filmer.
 
- Det finns ett stort sug efter barnförbjudna superhjältefilmer och om Marvel inte tänker agera, kommer DC Films göra det, säger Jeff Bock, analytiker på Exhibitor Relations.
 
Variety poängterar att "Green Lantern"-projektet inte är lagt i malpåse. Nu har studion erbjudit J.J. Abrams produktionsbolag Bad Robot att producera den tilltänkta filmen. Med tanke på succén med "Aquaman" trycker man även på spinoff-projektet "The Trench" och nu letar nu efter rätt regissör.
 
Rapporten avslöjar också att studion har redan börjat fundera på flera spinoffer efter Matt Reeves "The Batman", med fokus på de olika superskurkarna (med tanke på hur väl "Joker" lyckades). Närmast kan filmerna "Birds of Prey" (biopremiär i februari) och kommande "The Suicide Squad" båda bli R-rated.
| 26 november 2019 23:15 |