Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 december 2019 | 00:40

Klipp: Kevin Spacey släpper bisarr julhälsning som Frank Underwood

Den Oscarsvinnande, och en gång i tiden hyllade, skådespelaren Kevin Spacey bjuder på tips på hur man bör döda någon med snällhet...
Det är inte särskilt många år sedan som Kevin Spacey ansågs vara en av världens bästa skådespelare, vilket sannolikt då var varför Netflix valde att låta Spacey spela huvudkaraktären Frank Underwood i deras första storsatsning "House of Cards".
 
När #MeToo-rörelsen fick fart under hösten 2017 så vågade däremot en lång rad av unga män kliva fram och anklagade Spacey för bland annat sexuellt ofredande och frihetsberövande. Efter att den första personen anklagade honom så bad Spacey om ursäkt genom ett öppet brev där han samtidigt kom ut som gay, vilket istället fick många att uppleva att han bara försökte skifta fokus bort från anklagelserna.
 
Kort därefter fick Spacey sparken från "House of Cards", som avslutade serien med en sista säsong utan Frank Underwood som den hänsynslöse amerikanske presidenten. Han klipptes även bort och ersattes i den då redan färdiginspelade filmen "All the Money in the World". 
 
Men nu har Spacey alltså på egen hand släppt någon form av julhälsning. I klippet pratar han direkt in i kameran på samma sätt som Frank Underwood i "House of Cards", och även fast budskapet tycks vara någorlunda välmenat så är klippet sannolikt en av årets mest bisarra och oväntade julhälsningar.
 
 
- Du trodde väl inte att jag skulle missa tillfället att önska er en god jul, eller? Det har varit ett ganska bra år, och jag är tacksam över att ha fått hälsan tillbaka. Och tack vare det har jag gjort några förändringar i mitt liv och jag skulle gärna se att ni gjorde samma sak. När vi nu går in i 2020, så vill jag lägga min röst åt mer gott i denna värld. Nu undrar ni kanske om jag menar allvar? Jag är helt seriös. Och det är inte ens så svårt, tro mig. Nästa gång som någon gör något du inte gillar, så kan du gå på attack, men du kan också hålla tillbaka och göra det oväntade. Du kan döda dem med snällhet, förklarar Spacey i klippet (ovan) innan bakgrundsmusiken tar en lite oväntad skräckfilmsvändning.
 

Läs också: Kevin Spaceys senaste film floppar på bio

 
Hur tolkar du Spacey annorlunda julhälsning? Kommentera gärna nedan!
| 25 december 2019 00:40 |