Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2018 | 11:20

Kevin Spaceys senaste film floppar på bio

Dramat "Billionaire Boys Club" drog in 126 dollar.
Skandalerna kring Kevin Spacey har inte bara dödat hans karriär, utan också hans senaste film. "Billionaire Boys Club" drog in ynka 126 dollar under sin premiärdag på tio amerikanska biodukar.

Filmen släpptes på video-on-demand redan i juli, och kom i veckan upp på bio i ett fåtal städer som Miami, Phoenix och New Orleans, skriver EW.com.

Anklagelserna om sexuella trakasserier kan såklart ha påverkat publikens intresse negativt. Innan sommaren gick studion Vertical Entertainment ut med ett uttalande:

"Vi hoppas att dessa anklagelser - som inte var kända när filmen gjordes för över två år sen, kring någon som har en liten biroll - inte fläckar ner filmens premiär. Vi hoppas att publiken gör ett eget val, inte på bekostnad av hela teamet bakom filmen."

Men Spaceys medverkan är inte filmens enda problem, om man ska tro de kritiker som enhälligt sågat den:

"Den skulle ha floppat även om Kevin Spaceys karriär inte hade kraschat", skriver Advocate.
 
Indiewire kallar dramat för en oengagerad "Wolf of Wall Street"-wannabe. "Det är ett passande avslut på Spaceys karriär."
 
 
"Billionaire Boys Club" är baserad på verkliga händelser, och följer ett gäng unga killar i Los Angeles som försöker tjäna snabba pengar under 1980-talet. I rollistan finns också Ansel Elgort, Emma Roberts och Taron Egerton.
| 19 augusti 2018 11:20 |