Skribent

MovieZine

26 juli 2023 | 18:50

Kevin Spacey frias i rättegången: "Är enormt tacksam"

En jury i London anser skådespelaren vara oskyldig till sexövergrepp.
Det är Kevin Spaceys 64:e födelsedag idag, och han kunde nog inte få en bättre present. Skådespelaren har just friats i rättegången om sexuella övergrepp i London.
 
- Ni förstår säkert att jag har mycket att bearbeta efter det som hänt idag. Jag vill säga att jag är enormt tacksam till juryn som har tagit sig tid att granska alla bevis och fakta noggrant innan de kom fram till sitt beslut, sa en lättad och tårögd Spacey till pressen under onsdagen.
 
År 2017 anklagades Kevin Spacey för sexuella närmanden av Anthony Rapp, något som skulle ha skett under en fest på 80-talet när Rapp bara var 14 år. Spacey fick sparken från tv-serien "House of Cards", förlorade flera filmroller och blev "canceled" av Hollywood. Under en rättegång i New York förra året kom juryn fram till att det inte fanns tillräckligt med bevis.
 
Under de senaste veckornas rättegång i London vittnade fyra män mot Spacey om bland annat opassande närmanden och sex utan samtycke. Han friades idag på samtliga nio åtalspunkter.
 
Nu är frågan om Spacey kan få tillbaks sin karriär och sitt anseende i Hollywood. Den negativa pressen kommer antagligen att förfölja honom länge, men han har lyckats få filmroller ändå - bland annat i thrillern "Peter Five Eight" där han spelar iskall mördare.
| 26 juli 2023 18:50 |