Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 oktober 2022 | 09:00

Keanu Reeves hoppar av tv-projektet "Devil in the White City"

Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese verkar aldrig lyckas få sin adaption av Erik Larsons bok "Devil in the White City" gjord.
Det är bara två månader sedan vi rapporterade att Keanu Reeves var klar för huvudrollen i "Devil in the White City", vilket såg ut att bli en av filmstjärnans första större tv-roller. Och nej, vi räknar inte några sporadiska inhopp i Peter Stormares "Swedish Dicks" som en större tv-roll. 
 
Men nu rapporterar Variety att Reeves redan har valt att hoppa av projektet. Det är däremot oklart varför Reeves ska ha lämnat projektet - och han har inte själv bekräftat att det faktiskt stämmer. Så vem vet, han kanske bara håller på att förhandla om villkoren i avtalet lite. Leonardo DiCaprio ropade hem rättigheterna till Erik Larsons bok "Devil in the White City" för hela tio år sedan och har sedan försökt få till en adaption tillsammans med Martin Scorsese. Antagligen en gång i tiden med sig själv i någon av rollerna. 
 
Handlingen kretsar kring två verkliga personer. Daniel H. Burnham (rollen Reeves var klar för), som var en amerikansk arkitekt, som framför allt blev känd för sina skyskrapor i Chicago i slutet av 1800-talet. Den andra personen i berättelsen är H.H. Holmes, som är känd för att ha varit den förste seriemördaren i USA, även han var verksam i slutet av 1800-talet i just Chicago... och utförde sina många mord (någonstans mellan 20-100) i sitt specialbyggda hotell. 
 
Före DiCaprio knep rättigheterna så försökte Tom Cruise att få boken adapterad som långfilm under 00-talet utan framgång. Och frågan är nu huruvida projektet, som för tillfället ligger hos Hulu som beställt en första säsong av serien så sent som i augusti 2022, någonsin kommer att färdigställas?
 

Läs också: Keanu Reeves återvänder till “Constantine 2"

 
Tror du att "Devil in the White City" kommer att bli av? Kommentera gärna nedan!
| 8 oktober 2022 09:00 |