Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 augusti 2022 | 22:40

Keanu Reeves kniper huvudrollen i tv-serien "Devil in the White City"

Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese producerar den nya tv-serien "Devil in the White City" hos Hulu, med Keanu Reeves klar för huvudrollen.
Det har gått 3 år sedan vi senast rapporterade att Leonardo DiCaprio hade fått Martin Scorsese och Hulu intresserade av att filmatisera författaren Erik Larsons bok "The Devil in the White City". Men det är alltså inte förrän nu som Hulu själva, enligt THR, har beslutat sig för att lägga en officiell beställning på tv-serien.
 
Handlingen kretsar kring två verkliga personer. Daniel H. Burnham (Keanu Reeves), som var en amerikansk arkitekt, som framför allt blev känd för sina skyskrapor i Chicago i slutet av 1800-talet. Den andra personen i berättelsen är H.H. Holmes, som är känd för att ha varit den förste seriemördaren i USA, även han var verksam i slutet av 1800-talet i just Chicago... och utförde sina många mord (någonstans mellan 20-100) i sitt specialbyggda hotell. 
 
Redan i början av 00-talet försökte Tom Cruise att få boken adapterad som långfilm, tyvärr utan framgång innan han förlorade rättigheterna till projektet... vilket var när Leonardo DiCaprio svepte in 2010 och knep rättigheterna. Kanske med förhoppningen att han själv skulle spela huvudrollen, med Martin Scorsese bakom kameran. Nu är i alla fall både DiCaprio och Scorsese med som seriens producenter, tillsammans med Keanu Reeves ("Matrix", "John Wick") som även axlar huvudrollen. 
 
Reeves dök visserligen upp lite sporadiskt i den svenska tv-serien "Swedish Dicks", tillsammans med polaren Peter Stormare, men "Devil in the White City" blir utöver det den första större tv-rollen för skådespelaren. Manusförfattaren Sam Shaw ("Castle Rock") kommer att vara seriens showrunner. Det är i nuläget fortfarande oklart hur länge till vi kommer att få vänta på att få se tv-serien, men när den väl är färdigställd så bör den med största sannolikhet visas på Disney+ här i Sverige.
 

Läs också: Mysljus och sammanbiten Keanu Reeves i första bilden från "John Wick 4"

 
Är du sugen på att se vad Reeves, DiCaprio och Scorsese kan hitta på tillsammans? Kommentera gärna nedan!
| 4 augusti 2022 22:40 |