Film

Skribent

Viktor Jerner

21 februari 2018 | 18:30

Plågade "Justice League" sågas brutalt i ny ärlig trailer

"You blew it! Again! Gah! How does this keep happening?".
Ju mer jag tänker på Zack Snyders (och Joss Whedons) "Justice League", desto mer sjunker den. Den hade verkligen sina stunder, men det är så smärtsamt uppenbart att problematiken bakom kulisserna gick ut över slutresultatet och att Warner Brothers/DC fick kämpa för att ens få narrativet att hålla ihop i sömmarna. Den är en sorts Frankensteins monster av olika bitar av väldigt varierande kompatabilitet som på gott och ont väcktes till liv alldeles för tidigt. 
 
Screen Junkies humoristiska YouTube-serie "Honest trailers" har nu ställt in siktet på just "Justice League" som bit för bit attackeras av stora motorsågen. Ta en titt nedan: 
 
 
Det mesta i den här kritiken håller jag verkligen med om, särskilt kring den helt värdelösa CGI-borttagningen av Cavills mustasch (bitarna som lyfts fram i det här klippet är verkligen groteska) och att Wonder Woman tappar mycket om man jämför med hennes enskilda film. Jag har dock fortfarande problem med kritiken som riktas mot att DC-hjältarna ska vara ett gäng "sad losers". Ja, jämfört med Marvel-karaktärerna är de det, men det är just den aspekten som gör DC-gänget mer intressant för mig, att de är mer plågade och "mänskliga". Dessutom gillade jag både Cyborg och Batman och deras roll i storyn väldigt mycket. 
 
Hur som helst är det uppenbart att något är väldigt fel när jag, som har älskat de här karaktärerna så länge jag kan minnas och som var en av få som tyckte "Batman v Superman" var fantastisk, tycker att "Justice League" på sin absoluta höjd landar på ett medelbetyg. Nu håller jag tummarna för filmer som "Aquaman", "Wonder Woman 2" och "Shazam" framöver. 
 
Håller du med om kritiken som Screen Junkies lyfter fram?
| 21 februari 2018 18:30 |