Film

Skribent

Viktor Jerner

26 november 2017 | 12:00

Mustaschmysteriet kring "Justice League" tätnar

Man kan inte annat än att skratta åt den här sandlådestriden mellan Warner Brothers och Paramount.
Ett av de flertal problem som Zack Snyders plågade "Justice League" fick tampas med under den turbulenta produktionen var som bekant Henry Cavills storslagna mustasch. När filmen skulle snickras om med Joss Whedon vid rodret och behövde lägga till nytt material hade Cavill nämligen redan börjat arbeta med Christopher McQuarries "Mission: Impossible 6", en film där hans karaktär inte är blyg för lite ansiktsbehåring.
 
Paramount Pictures vägrade som bekant att gå med på att låta Cavill raka bort sin mustasch mitt i filminspelningen och Whedon och Warner Brothers då fick helt enkelt lägga ett antal miljoner dollar på att digitalt ta bort den i efterhand. De som har sett "Justice League" vet att resultatet blev allt annat är sömlöst: 
 
 
Allt detta vet vi dock sedan tidigare, men tack vare en Reddit-AMA (Ask me anything) med en av de förmågor som jobbar på bolaget som fick i uppdrag att lösa det här problemet har vi nu fått helt ny insikt. Personen (som kontrollerades och bekräftades av Reddits moderatorer) medger bland annat att de själva inte var helt nöjda med slutresultatet men att det främst är Warner Brothers fel, då det helt enkelt inte fanns tillräckligt mycket tid eller resurser för att kunna utföra arbetet på ett fläckfritt sätt. 
 
Hen avslöjar också det förbluffande faktum att Warner Brothers erbjöd att betala Paramount för processen att digitalt lägga till en mustasch i "Mission: Impossible 6" istället för tvärtom, då det ska vara en mycket enklare och billigare process än det motsatta. Det skapades till och med väldigt lyckade testvideor där det hade utförts men trots det så tackade Paramount blankt nej och höll fast vid sin tidigare linje. 
 
Även om det skär i mitt DC-älskande hjärta när jag tänker på hur besviken jag blev på "Justice League" så är hela den här mustasch-cirkusen väldigt underhållande. Någonstans känns det som att Paramount bara ville jävlas med Warner Brothers och njöt av att sätta en stor konkurrent på pottan, för helt ärligt; varför hade Cavill inte bara kunnat slänga på sig en lösmusche i de återstående "Mission: Impossible 6"-scenerna?
 

Vidare läsning: Sex fenomenala ögonblick som lyfte "Justice League"

| 26 november 2017 12:00 |