Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2017 | 15:00

”Jurtjyrkogården” kan bli nästa Stephen King-remake efter ”Det”

Regissören Andy Muschietti hoppas få göra fler nyinspelningar av klassiska Stephen King-rysare.
Det är tveklöst en bra tid att vara Stephen King-fan. Nästa vecka har ”The Dark Tower” biopremiär efter en mycket lång väntan, och i september kommer clownen Pennywise tillbaka i en nyversion av ”Det”.

Även på tv-fronten händer det en hel del, och fastän sommarens ”The Mist” inte imponerade på någon, debuterar ”Mr. Mercedes” nu till veckan på amerikanska Audience.

Om ”Det” hittar sin biopublik dröjer det kanske inte länge innan fler King-böcker blir aktuella för nyfilmatiseringar. I en intervju berättar regissören Andy Muschietti att han redan har siktet inställt på en populär skräckroman från 1983:

- Vi är stora fans av ”Jurtjyrkogården”. Om vi får möjligheten att göra den ”Jurtjyrkogården” som vi vill göra, skulle det vara något. En dag kanske, säger han till Toronto Sun.
 

Muschietti på inspelningen av "Det".
 
Först väntar dock andra delen av ”Det”, då höstens film täcker den första halvan av boken. Förutsatt, som sagt, att skräckfilmen med Bill Skarsgård inte floppar - bioaktuella ”The Dark Tower” lyckas tyvärr varken glädja kritiker eller fans.

”Jurtjyrkogården” filmades år 1989, och fick en uppföljare år 1992 med Edward Furlong i huvudrollen.

Andy Muschietti och hans syster/medproducent Barbara Muschietti äger också filmrättigheterna till Stephen King-novellen ”The Jaunt”.
 

Läs också: 7 Stephen King-filmatiseringar vi ser fram emot

 
Skulle ni vilja se en remake på "Jurtjyrkogården"? Kommentera nedan.
| 8 augusti 2017 15:00 |