Film

Skribent

Mats Karlsson

29 maj 2014 | 14:30

"Jurassic World" får värstingdinosaurie

Colin Trevorrow: "De ville ha något större, mer högljutt och med mer tänder. Det är precis det som de får."

Inspelningarna av "Jurassic World" har varit igång ett tag, men än så länge vet vi inte så mycket om filmen. Nu har regissören Colin Trevorrow fått tillåtelse att bemöta alla rykten och detaljer som har läckt ut.

- "Jurassic World" utspelas i en fullt funktionell park på Isla Nublar som har 20 000 besökare varje dag. Man anländer med färja från Costa Rica. Parken har biologiska reservat, safari, zoo och en temapark. Det finns en lyxig rekreationsort med hotell, restauranger, nattklubbar och en golfbana. Och så finns det riktiga dinosaurier. Man kan komma närmare dem än vad kan tro är möjligt. John Hammonds drömmar har blivit verklighet och jag tror nog att man vill komma dit.

För Slashfilm berättar Trevorrow att filmen utspelar sig 22 år efter händelserna i "Jurassic Park". Girighet i högsta grad är nyckeln till att parken byggs, trots tidigare missöden. Men också att i vår moderna värld är besökarna lite mer blasé. 

- Vi föreställde oss att man bygger en ny park som accepteras av människorna, trots de tidigare katastroferna... men också att folk redan känner att de har sett det.  Vi såg framför oss en tonåring som sms:ar sin flickvän med ryggen vänd åt en T-Rex som är bakom skyddsglas. Det fångar enligt oss hur publiken själva ser på filmer. "Vi har sett dataanimerade dinosaurier, vad mer har ni att komma med?"

Trevorrow berättar också om den nya dinosaurien som vi kommer att få se i "Jurassic World".

- Det kommer att finnas en ny dinosaurie som har skapats av parkens genetikforskare. Man fyller ut dinosauriens DNA med DNA från andra djur. Inte helt olikt första filmen, där man använde sig av grod-DNA. De ville ha något större, mer högljutt och med mer tänder. Det är precis det som de får.

"Jurassic World" får premiär 12 juni 2015.

| 29 maj 2014 14:30 |