Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 juni 2020 | 21:10

Johan Renck regisserar HBO:s efterlängtade "The Last of Us"-serie

Den svenske regissören återförenas med showrunnern Craig Mazin, skaparen bakom "Chernobyl", som skriver den nya HBO-seriens manus.
Det postapokalyptiska zombiespelet "The Last of Us" (2013) har hyllats av många som ett av världens bästa tv-spel någonsin. Den filmiska berättelsen, som handlar om de två överlevarna Joel och Ellie, har sedan det första spelet släpptes haft mängder av fans som ropat efter både en film- och tv-adaption.
 
Länge såg det ut som att vi skulle få en långfilm, men härom månaden bekräftade HBO att de lagt en beställning på en tv-serie baserad på "The Last of Us" istället. Craig Mazin, som fick till en riktigt braksuccé med "Chernobyl", är redan klar som seriens showrunner och kommer att skriva manus tillsammans med Neil Druckmann (från Naughty Dog, som ligger bakom spelet).
 
IGN rapporterar nu också att Johan Renck, som regisserade samtliga avsnitt av Mazins "Chernobyl", är ombord som producent för "The Last of Us" - och att han kommer att regissera åtminstone det första avsnittet (men att det kan bli fler). Med tanke på hur väl Mazin och Renck lyckades förmedla den radioaktiva världen i "Chernobyl", så känns det verkligen som att HBO har fått till ett riktigt drömteam till sin postapokalyptiska zombieserie. 
 
Det är i nuläget fortfarande oklart när HBO förväntar sig att ha den första säsongen av "The Last of Us" redo för premiär. Det efterlängtade tv-spelet "The Last of Us Part II" släpps däremot, efter en rad förseningar, till Playstation 4 den 19 juni.
 

Läs också: Tre spännande detaljer vi fått veta om "The Last of Us Part II"

 
Vad tycker du om att det är "Chernobyl"-gänget som gör "The Last of Us"-serien? Kommentera gärna nedan!
| 7 juni 2020 21:10 |