Film

Skribent

MovieZine

7 mars 2020 | 09:30

James Wan gör nästa monsterfilm hos Universal

"The Invisible Man" är en biosuccé, och nu låter det som att Frankenstein står på tur för en "modern nytolkning".
Det verkar som att filmskaparen James Wan ("Insidious", "Aquaman") har planer på att väcka Frankensteins monster till liv igen.

THR skriver om Wans nya skräckprojekt hos Universal, som "lånar från studions klassiska monsterarv och skildrar det genom en modern lins". Även om inte "Frankenstein" nämns specifikt så låter handlingen onekligen lik. Filmen kommer följa en grupp tonåringar som upptäcker att deras granne skapar ett monster i sin källare... och monstret rymmer.

Robbie Thompson ("Supernatural") skriver manus till filmen som också inspirerats av thrillern "Disturbia". James Wan ska dock inte regissera filmen utan nöjer sig med producentstolen.
 
Det ligger i linje med de första rapporterna om Wans planer för en ny "Frankenstein"-film, som kom redan i höstas.
 
 
Universal verkar äntligen ha hittat rätt approach med sina monsterfilmer. Planen på att återuppväcka 1930-talets filmiska monster i ett gemensamt universum skrotades, för att istället satsa på fristående skräckisar med lägre budget och mer kreativitet.

Det har lönat sig - iallafall sett till bioaktuella "The Invisible Man" med Elisabeth Moss. En thriller som får fina recensioner i media och redan spelat in åtta gånger sin budget.
| 7 mars 2020 09:30 |