Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 september 2023 | 07:00

Tom Cruise i actionthriller från 2016 - otippat störst på svenska Netflix just nu

Det låter som ett omöjligt uppdrag, men "Jack Reacher"-filmerna toppar den svenska Netflix-listan.
Underskatta aldrig Tom Cruise och hans dragningskraft på publiken. Två av hans actionthrillers (som inte är "Mission: Impossible") har just klättrat till toppen på svenska Netflix.
 
Det är "Jack Reacher: Never Go Back" från 2016 som lite otippat är den mest streamade filmen just nu. Det är den andra filmen om Lee Childs hårde romanhjälte. Den första, "Jack Reacher" från 2012, hittas på fjärdeplatsen. Båda kom upp på Netflix för bara någon vecka sedan.
 
Christopher McQuarrie regisserade första filmen och Edward Zwick tog över uppföljaren. Inbitna fans av böckerna har från början klagat på att Cruise var för kort för att spela karaktären som i böckerna beskrivs som en stor snubbe på 196 cm. Kritikerna var inte heller imponerade och biopubliken svek filmerna. "Poänglös standardaction i militärmiljö" skrev MovieZines recensent när "Never Go Back" hade premiär. Tydligen är det inget som avskräcker Netflix ständigt actionsugna tittare.
 
Så småningom återuppstod Jack Reacher i tv-serien "Reacher" på Prime Video, nu med Alan Richtson i titelrollen. En andra säsong ska vara på väg.
| 9 september 2023 07:00 |