Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

15 november 2018 | 08:30

Tom Cruise byts ut när "Jack Reacher" blir tv-serie

"Vi börjar om och ska försöka hitta den perfekta killen", lovar författaren Lee Child.
Efter två biofilmer tar actionhjälten Jack Reacher steget över till tv-rutan. Samtidigt är det dags för en ny skådis att ta över rollen efter Tom Cruise, som saknade det rätta utseendet enligt många - inte minst författaren själv.

- Trots all sin talang saknade Cruise de fysiska förutsättningarna, säger Lee Child till BBC News.

I de 23 böckerna om ex-militären Jack Reacher beskrivs huvudpersonen som stor och skrämmande. Den 196 cm långe hjälten spelades av betydligt kortare Tompa, men nu är hans tid som Jack Reacher över.

- Jag gillade att jobba med Cruise, han är riktigt trevlig. Men i slutändan har läsarna rätt. Reachers storlek är en väldigt viktig del av vem han är... Så jag har bestämt mig för att det inte blir några fler filmer med Tom Cruise. Istället ska vi satsa på en streamad serie, hos Netflix eller någon anan, med en helt ny skådespelare, berättar Lee Child.
 
 
Den första filmen, "Jack Reacher", kom 2012 och drog in 218 miljoner dollar världen över. Det gick inte lika bra för uppföljaren "Jack Reacher: Never Go Back" från 2016, som tjänade ihop 162 miljoner dollar. Publikens och kritikernas svala mottagande kan också bidra till att Lee Child vill göra något nytt med sin action-franchise.

- Vi börjar om med en reboot, och ska försöka hitta den perfekta killen, lovar författaren.
 
Vem skulle ni vilja se ta över rollen som Jack Reacher? Kommentera nedan.
| 15 november 2018 08:30 |