Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 februari 2022 | 10:15

"Reacher" är redan klar för säsong 2 hos Amazon Prime Video

Fansen har talat, Alan Ritchsons "Reacher" är här för att stanna.
Variety rapporterar att tv-adaptionen av författaren Lee Childs populära "Reacher" redan har fått grönt ljus för en fortsättning hos Amazon Prime Video. Den goda nyheten kommer endast fem dagar efter att hela den första säsongen släpptes på streamingtjänsten och snabbt blev en av helgens mest omtalade tv-serier.
 
- Den fenomenala premiären av "Reacher" är ett bevis på att Lee Child lyckats skapa en av nöjesbranschens mest kända hjältar, Nick Santoras [seriens skapara] originella sätt att ta sig an berättandet, Alans briljanta förkroppsligande av karaktären och dedikationen från alla talangfulla människor som arbetat outtröttligt både framför och bakom kameran under produktionen för att skapa en så otvivelaktigt bingevänlig tv-serie. Den globala påverkan "Reacher" har haft har gjort den till en av Prime Videos största premiärer, och vi kan knappt vänta på att få ge fansen en andra säsong av deras nya favoritserie, berättar Amazon Studios-chefen Jennifer Salke i ett uttalande kring beställningen av den nya säsongen.
 
 
Karaktären Jack Reacher, eller "Reacher" som han kallar sig själv, har tidigare även adapterats till två långfilmer med Tom Cruise i huvudrollen. Alan Ritchson berättade själv för MovieZine om hur det kändes att ta över rollen från en av sina idoler:
 
- Det känns nästan orättvist att mitt namn ens nämns i samma mening som herr Cruises. Hans arv väger så mycket tyngre, att det ändå är jag som är minstingen i det här sammanhanget. Jag växte upp med att titta på allt han var med i och ville vara precis som honom. Jag hoppas bara att jag kan ta mig an mina roller med samma passion och kämpaglöd som han alltid har med sig in i varje nytt projekt. Han är en legend. Jag tror inte att jag någonsin kommer att kunna mäta mig med honom.
 
- Med det sagt så har vi en möjlighet att verkligen kunna gå tillbaka till böckerna och vara så trogna och autentiska som möjligt i adaptionen. Alla ville börja om från början och se om det gick att verkligen hedra det som står på sidorna i böckerna. Jag har haft tur med att man i samband med det tänkte att jag kunde passa i rollen som "Reacher" - och jag är väldigt glad över att man gav mig chansen.
 
 
Lyckligtvis verkar både "Reacher"-fansen och Amazon Prime Video vara mer än nöjda med Ritchsons insats - och nu återstår det bara att se vilken av Lee Childs 25 (!) andra böcker om "Reacher" som kommer att adapteras under nästa säsong.
 

Läs också: Alan Ritchson om att ta över som "Reacher" efter Tom Cruise

 
Har du hunnit ge den första säsongen av "Reacher" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 8 februari 2022 10:15 |