Serie

Skribent

Erika Jarhed

9 maj 2023 | 12:00

Inspelningen av "Welcome to Derry" är igång! HBO Max gör prequel till "Det"

Mer Pennywise åt folket! Regissören Andy Muschietti återvänder till "Det"-världen där vi ska få se vad som hände i Derry innan händelserna i första filmen.
Det flödar in besked om serier och filmer som är tvungna att pausa sin produktion på grund av den pågående Hollywood-strejken. Men detta hindrar tydligen inte HBO:s serie "Welcome to Derry".
 
Regissören Andy Muschietti har delat på sin Instagram att inspelningen av den nya "Det"-serien officiellt är igång!
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Andy Muschietti (@andy_muschietti)

 
Muschietti regisserade båda "Det"-filmerna från 2017 respektive 2019 med Bill Skarsgård i huvudrollen som den skräckinjagande clownen Pennywise. Nu återvänder Muschietti alltså till samma värld, men denna gången kommer historien att utspela under 1960-talet, innan händelserna i första filmen. 
 
Men vem är då Clint Bowers? Karaktären Henry Bowers var ledaren för Bowers-gänget som plågade "The Losers Club" i Kings roman och i filmen. Vi har till och med träffat Henrys pappa, Butch Bowers, och hans kusin Connor Bowers i Muschiettis filmatiseringarna. Och om ni minns så var Butch Bowers polis - så troligtvis måste Clint Bowers vara en annan familjemedlem som var polischef i Derry några år tidigare.
 
Tidigare har det rapporterats att Taylour Paige ("Zola"), Jovan Adepo ("Fences"), Chris Chalk ("Perry Mason") och James Remar ("Django Unchained", "Dexter") är klara för roller till serien. Men vilka de spelar har man inte gått ut med.
 
Och vi vet ännu inte vem, eller ens om, ikoniska Pennywise kommer att vara med i serien i sin clown-form. Bill Skarsgård har iallafall tidigare sagt att han inte är involverad i projektet
 
När "Welcome to Derry" får premiär på HBO Max får vi se. Ser du fram emot den nya serien?
| 9 maj 2023 12:00 |