Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

8 maj 2023 | 22:01

Allt fler stora tv-serier påverkas av Hollywoodstrejken

Allt från Netflix till Disney påverkas när manusförfattarna går på strejk. Här nedan går vi igenom några av de största serierna som pausats.
Strejken i Hollywood påverkar hela branschen och ett flertal stora aktörer, allt från produktionsbolag till streamingtjänster, har nu meddelat att deras produktioner tvingats pausa. Här nedan tar vi upp några av de största serierna som blivit stoppade.
 
Från Netflix håll påverkar detta stora serier som “Stranger Things”, “Cobra Kai” och “Big Mouth”. Inspelningen skulle precis starta av “Stranger Things”, men nu får femte säsongen av 80-talsnostalgin vänta.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Inte ens långköraren "Stranger Things" (som ska få sin femte säsong) går säker under denna strejk.
 
För HBO:s räkning har skrivandet av “Game of Thrones"-spinoffen “The Hedge Knight” pausats och inspelningen av tredje säsongen av “Hacks” har stoppats tillfälligt. Enligt källor till Deadline kommer filmandet först att börja när manusförfattarna är tillbaka på jobbet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Komediserien "Hacks" med Jean Smart och Hannah Einbinder i huvudrollerna har också pausats.
 
Än så länge har Disney inte påverkats allt för mycket av strejken. Men en serie som är drabbad är “Daredevil: Born Again”. Här återvänder äntligen Charlie Cox som den blinde superhjälten tillsammans med Jon Bernthal som The Punisher. Tredje säsongen av “Daredevil” kom 2018 så den här väntan börjar bli olidlig.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Daredevils återkomst får vänta lite längre - lyckligtvis har han redan synts i "Spider-Man: No Way Home" och "She-Hulk" senaste åren.
 
"Severance" på Apple TV+ är en av serierna som också påverkas av strejken, men lyckligtvis startade inspelningen av seriens andra säsong redan i oktober förra året. Så förhoppningsvis har huvudpersonen Adam Scott och seriens regissör Ben Stiller hunnit en bit på vägen.
 
Hollywoodstrejken undgår nästan ingen produktion och tittar vi på tidigare strejker kan detta pågå länge. Under strejken 2007-2008, som varade i tre månader, så påverkades stora produktioner som Bond-filmen “Quantum of Solace” och TV-serien “Heroes” - som fick en märklig andra säsong med färre avsnitt än planerat.
 
Har du någon hat-serie du vill ska påverkas av strejken? Eller någon annan produktion som absolut inte får påverkas?
| 8 maj 2023 22:01 |