Serie

Skribent

Erika Jarhed

30 mars 2023 | 13:00

Bill Skarsgård om nya Pennywise-serien: "Jag är inte involverad"

HBO Max är på gång med prequel-serien till "Det", men frågan har varit om Bill Skarsgård återvänder som Pennywise. Nu har skådespelaren gett sitt svar.
2017 fick filmatiseringen av Stephen Kings roman nytt liv med Bill Skarsgård i rollen som den skräckinjagande clownen Pennywise i "Det". I februari bekräftade HBO Max att de kommer att göra en prequel-serie, med namnet "Welcome to Derry". Men då nämnes inte Skarsgårds namn någonstans.
 
Frågan blev: Kommer Bill Skarsgård återvända som Pennywise? I en intervju med Jake's Takes får skådespelaren ge sitt svar.
 
- Vi får se vad de hittar på och gör med det. Men jag är för närvarande inte involverad. Och om någon annan får göra det skulle mitt råd vara: gör det till ditt eget och ha kul med det. Det jag tyckte var så roligt med den karaktären var hur otroligt abstrakt han är. Om du börjar läsa Stephen Kings bok så tänker du bara "vad i helvete?" - den är verkligen en gåva på det sättet, så om någon annan tar sig an rollen så är det bara att gå igenom boken och hitta alla ledtrådar till karaktären, säger Bill Skarsgård.
 
 
Det verkar alltså, till vår besvikelse, att Skarsgård inte kommer att dyka upp i den nya serien som den legendariska karaktären, som har skrämt livet ur folk sedan romanen publicerades 1986. Frågan blir vem som i så fall kommer att ta över rollen...
 
Det vi vet om "Welcome to Derry" är att den kommer att utspela sig under 1960-talet, och kommer att leda fram till händelserna i den första filmen från 2017. Andy Mushietti, som gjorde både första och andra filmen "Det", kommer att regissera första avsnittet av den nya serien och dessutom kommer hans syrra, Barbara Mushietti, medverka som producent.
 
När serien anländer till HBO Max vet vi ännu inte.
| 30 mars 2023 13:00 |