Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2023 | 09:15

HBO Max bekräftar: "Welcome to Derry" blir tv-serie

Men kommer Bill Skarsgård tillbaka i rollen som clownen Pennywise?
HBO Max har gjort det officiellt. Skräckclownen Pennywise, som plågade barn i Stephen Kings roman "Det" och flera filmatiseringar, kommer tillbaka i en tv-serie, och streamingtjänsten har just beställt en hel säsong.
 
MovieZine har tidigare skrivit om "Welcome to Derry" som ska bli en prequel och "bredda visionen som filmskaparen Andy Muschietti etablerat i sina två filmer", skriver Deadline. Andy ska regissera första avsnittet och syrran Barbara Muschietti är med som producent.
 
- Som tonåringar turades vi om att läsa kapitel ur Stephen Kings "Det" tills boken föll i bitar. Det är en episk historia med många fler lager än vad vi kunde täcka i "Det"-filmerna. Vi ser fram emot att djupdyka in i Steves roman och dela med oss av dess hjärta, humor, mänsklighet och skräck, kommenterar Muschiettis.
 
 

Kommer Bill Skarsgård tillbaka som Pennywise?

 
Märkligt är dock att Bill Skarsgårds namn inte nämns någonstans i pressmeddelandet som amerikanska filmmedier fick ta del av.
 
Skarsgårds tolkning av skruvade Pennywise var en stor anledning till att "Det" (2017) och "Det: Kapitel 2" (2019) blev enorma framgångar på bio. Kanske är den svenske skådespelaren alltför eftertraktad och upptagen numera för att återvända i rollen? Jag frågade Bill Skarsgård senast i september om han kommer spela Pennywise i "Welcome to Derry" och fick höra:
 
- Det får man se. Det är ingenting som är klart. Jag vet inte än vad som händer med det projektet, svarar skådespelaren. 
| 24 februari 2023 09:15 |