Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 november 2022 | 17:40

TV-serien om Pennywise får grönt ljus

”Det”-regissören Andy Muschietti kommer regissera första avsnittet av ”Welcome to Derry” på HBO Max.
De två "Det"-filmerna får snart sällskap av en tv-serie. En prequel baserad på en av Stephen Kings mest framgångsrika skräckberättelser planeras hos HBO Max. Och även om ingenting är känt om handlingen ännu, så gissar vi att den kommer följa clownen Pennywise innan han mötte The Losers Club. Titeln, "Welcome to Derry", tyder iallafall på att vi är kvar i samma stad.
 
Variety berättar idag att HBO Max har gett produktionen grönt ljus. Jason Fuchs (manusförfattare bakom "Wonder Woman") och Brad Caleb Kane ("Tokyo Vice") blir showrunners medan Andy Muschietti, som regisserade de två filmerna, får tackla pilotavsnittet.
 
Däremot har vi inte hört ett ord om Bill Skarsgård återvänder i rollen eller inte. Vi håller tummarna - hans insats i "Det" från 2017 och "Det: Kapitel 2" från 2019 var en stor anledning till filmernas framgångar på bio.
 
Stephen King själv är inte inblandad men har tidigare berättat i en podcast att han är nyfiken på var historien ska ta vägen:
 
- Den jävla clownen kommer att leva för evigt (...) En prequel låter som en okej idé. Jag vill gärna se vad Pennywise hade för sig 27 år innan 50-talet. Eller innan 80-talet då, eftersom de har uppdaterat det. Kanske innan andra världskriget? Det blir intressant att se vad de hittar på.
| 9 november 2022 17:40 |