Film

Skribent

MovieZine

10 februari 2015 | 20:00

Inspelningsstart för "Peter och draken Elliott"-remake

"Ain’t Them Bodies Saints"-regissören David Lowerys nyversion av Disneyklassikern.
För snart två år sedan kom beskedet att Disneyklassikern "Peter och draken Elliott" skulle få en ny och uppdaterad version, det vill säga en remake. Idag meddelar Disney att inspelningarna nu har startat på Nya Zeeland.

I originalfilmen fick vi följa den föräldralösa pojken Peter och hans enda riktiga vän - den busiga och snälla draken Elliott på händelserika äventyr. Någon officiell handling till nyversionen finns inte än, men historien ska kretsa kring skogsvaktaren Grace, pojken Peter och draken Elliott.

Filmen regisseras av David Lowery ("Ain’t Them Bodies Saints") och i rollistan hittar vi Bryce Dallas Howard (Grace), Oakes Fegley (Peter), Wes Bentley (mjölnaren Jack), Karl Urban (Gavin, Jacks bror), Oona Laurence (Natalie, Jacks vän) och Robert Redford (Graces pappa).

- Det här är en berättelse om hur magin kommer in i en persons liv och förändrar sättet man ser den på. Jag tror att David Lowery är den perfekta regissören att ta det här projektet till bioduken, säger producenten Jim Whitaker.

Filmen får premiär i USA 12 augusti 2016 medan det svenska premiärdatumet inte är klart.
| 10 februari 2015 20:00 |