Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 mars 2017 | 21:00

Ian McKellen ska spela Gandalf på nytt

Den 77-årige skådespelaren kommer att upprepa sin Tolkien-roll en gång till. Allt för välgörenhet.
I sommar återuppstår Gandalf. Men vill du se honom får du bege dig till Park Theatre i London. Där kommer den legendariske skådespelaren Ian McKellen att återbesöka trollkarlen, och en rad andra roller ur sin karriär, i en enmansshow.

Under sju kvällar planerar McKellen också att bjuda in andra skådisar och regissörer som vill diskutera hans arbete. Och det kan mycket väl hända att publiken får vara med och ställa frågor eller komma med önskemål. Varje föreställning blir något annorlunda, säger han till Evening Standard.

- Jag tror att de flesta som kommer är teater-entusiaster, och jag tänker underhålla dem - men jag kan inte vara mer specifik än så.

Läs också: J.R.R. Tolkiens värld ska utforskas i episka "Middle-Earth"

“Shakespeare, Tolkien, Others & You” kommer att spelas mellan 3-9 juli på Park Theatre i London. Biljetterna kostar runt 1000 kronor, och alla intäkter ska se till att hålla Park Theatre vid liv.

- Teatern har på kort tid satt sig på kartan. Men utan stöd för sina grundkostnader, behöver de donationer på 250.000 pund om året för att bara hålla dörrarna öppna, berättar McKellen.

McKellens skådespelarkarriär började på teaterscenen år 1961. Under åren har han ofta återvänt till Shakespeares verk, och han har vunnit samtliga teaterpriser som finns att vinna i England. På bioduken är han som mest populär tack vare ”Sagan om Ringen”-filmerna och ”X-Men”. Just nu ger han röst åt Cogsworth i ”Skönheten och Odjuret”.

En legend på scen, och en chans att få se honom göra både Gandalf OCH Magneto under samma kväll? Det här vill man ju inte missa!

Sean Connery som Gandalf? Här är 12 skådisar som kunde fått ikoniska filmroller| 22 mars 2017 21:00 |