Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 juni 2023 | 08:25

Hur kontroversiell är Jennifer Lawrences nya sexkomedi?

Filmskaparna bakom "No Hard Feelings" bemöter kritiken.
I Jennifer Lawrences nya komedi spelar hon en 32-årig kvinna som anlitas för att "dejta" en nittonåring. Det är grabbens föräldrar som oroar sig för en socialt obekväm son, och hoppas att någon med lite erfarenhet ska lära honom ett och annat om livets goda.
 
Det räckte med själva synopsis och en skruvad trailer för att skapa en storm i sociala medier (åtminstone enligt The Hollywood Reporter). Kritiska röster hade sina åsikter kring det faktum att Lawrence ska försöka förföra en mycket yngre kille. Men filmen är inte alls sådär "creepy" och läskig - nu tar skådespelarna den till sitt försvar.
 
- Berättelsen är en varning. Om du är en helikopterförälder som sätter ditt barn i en bubbla, så vet de inte hur man fungerar utanför bubblan. Då gör man det rakt motsatta till det galna beslut som de gör i filmen. Jag tycker det är en satir över vad som händer när du inte ger dina barn ett tillräckligt långt koppel så att de kan lära sig saker på egen hand, förklarar Laura Benanti som spelar mamman i filmen.
 
 
Handlingen i "No Hard Feelings" må verka långsökt, men bygger faktiskt på en riktig annons som dök upp på Craigslist för några år sedan. Det gav filmskaparna inspiration till en vågad sexkomedi. Regissören Gene Stupnitsky berättar:
 
- Det spelade oss ingen roll vad som hände eller om någon svarade på annonsen. Vi undrade bara, vilka är dessa helikopterföräldrar och vem är deras son, vad pågår där? Och vem svarar på något sånt?
 
 
I MovieZines färska recension av "No Hard Feelings" kan vi läsa att Jennifer Lawrence har kul i rollen och gör även de avklädda scenerna på sina egna villkor. "Hennes flirtande och förförande är så komiskt överdrivet att det erbjuder några av filmens största skratt", skriver Andreas Samuelson.
 
Filmen får biopremiär på fredag.
| 26 juni 2023 08:25 |