Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 januari 2022 | 08:51

"Horizon Call of the Mountain" kommer till Playstation VR2

Sony har avslöjat det första spelet till sitt nya VR-headset Playstation VR2, kallat "Horizon Call of the Mountain".
För ungefär ett år sedan avslöjade Sony att de arbetar på ett helt nytt VR-headset utvecklat för Playstation 5, med högre upplösning, utökat synfält och nya handkontroller som implementerar en del funktioner från DualSense. 
 
Nu har de berättat mer om den nya virtual reality-hjälmen, som väntat heter Playstation VR2. Det finns dock ingen bild på hur den kommer se ut eller när den är tänkt att släppas. 
 
- Playstation VR2 tar VR-spel till en helt ny nivå, vilket möjliggör en större känsla av närvaro och tillåter spelare att fly in i spelvärldar som aldrig förr. Med headsetet på och kontrollerna i handen kommer spelaren att känna ett fler sensationer som inte liknar något annat – tack vare kreativiteten i spelvärldarna som byggs av våra världsklassutvecklare, och den senaste tekniken som är inbyggd i hårdvaran, skriver de på sin hemsida
 
 
Handkontrollen till Playstation VR2 består av två separata delar för vardera hand som kommer ha liknande funktioner som kontrollen till Playstation 5, som haptisk feedback och adaptiva avtryckare. Själva hjälmen kommer även avge vibrationer. 
 
Förutom det visade de en kort snutt av ett nytt spel av Guerrilla Games, kallat "Horizon Call of the Mountain".
 
 
Spelet utspelar sig i samma värld som det kommande "Horizon Forbidden West" (18 februari) och erbjuder "en ny berättelse och en ny upplevelse" i universumet. I klippet får vi se en av de robotiska djuren vandra förbi i skogen, som troligtvis är något mäktigare med hjälmen på huvudet än på en liten skärm. 
 
För tillfället finns det ingen information för när Playstation VR2 och "Horizon Call of the Mountain" släpps. 
 
Vad har du för upplevelse av VR? Kommer du köpa en Playstation VR2?
| 5 januari 2022 08:51 |