Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 februari 2021 | 16:19

Playstation jobbar på nytt VR-headset

Sony bekräftar att de jobbar på ett helt nytt VR-headset utvecklat för Playstation 5, som dock inte släpps i år.
För över fyra år sedan lanserades Playstation VR, en virtual reality hjälm för Playstation 4 som erbjöd spel som "Astro Bot: Rescue Mission", "Tetris Effect", "Beat Saber" och "Resident Evil 7". 
 
 
 
Även om hjälmen lyckats sälja över 5 miljoner exemplar över hela världen lyckades aldrig Sony övertala Playstation-ägarna att ett VR-headset var ett måste, vilket gjorde att de slutade satsa på spel till den efter ett tag. 
 
Nu har dock Sony bekräftat att de jobbar på ett helt nytt VR-headset utvecklat för Playstation 5 med högre upplösning, utökat synfält och nya handkontroller som implementerar en del funktioner från DualSense. 
 
"Vi tar vad vi har lärt oss sedan vi lanserade PS VR på PS4 för att utveckla ett nästa generations VR-system som förbättrar allt från upplösning, synfält till spårning och inmatning. Den kommer att anslutas till PS5 med en enda sladd för att förenkla installationen och förbättra användarvänligheten samtidigt som den möjliggör en visuell upplevelse med hög kvalitet", säger Hideaki Nishino på Playstation. 
 
 
Det enda vi vet om lanseringen av det nya VR-headsetet är att det inte kommer släppas under 2021. 
 
Har du spelat PS VR? Ser du fram emot den nya hjälmen? 
| 23 februari 2021 16:19 |