Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 augusti 2021 | 22:30

Bekräftat: Nu vet vi när "Horizon Forbidden West" släpps

Det färgglada äventyret med Aloy fortsätter i "Horizon Forbidden West", som dessvärre inte släpps under 2021.
Den efterlängtade uppföljaren till det över 10 miljoner sålda "Horizon Zero Dawn", med namnet "Horizon Forbidden West", var tidigare tänkt att släppas någon gång under 2021. 
 
Under den årliga spelmässan Gamescom i Tyskland fick vi veta att det dessvärre inte kommer i år, men att det dyker upp på både Playstation 4 och Playstation 5 den 18 februari 2022
 
- Det är ingen överraskning att vårt team är starkt påverkade av den globala pandemin. Vi har justerat vårt arbetsschema och andra utmaningar samtidigt som vi håller vårt team tryggt och prioriterar en hälsosam balans mellan arbete och fritid, säger regissören Mathias de Jonge. 
 
Vi fick tyvärr ingen ny trailer för spelet, men här kan du kika in den första. 
 
 
Det första spelet kretsade kring protagonisten Aloy, som kämpade mot djurliknande robotar i ett postapokalyptiskt Nordamerika. "Horizon Forbidden West" fortsätter hennes berättelse, då hon reser längre västerut till San Francisco för att bemöta nya dödliga maskiner och andra mystiska hot.
 
Det verkar även som att hon kommer få kämpa mot banditer som kontrollerar och rider på de djuriska maskinerna, samt akta sig för en farlig storm som närmar sig i horisonten. 
 
Redan för några år sedan hade det första spelet som sagt sålt över 10 miljoner exemplar, vilket helt klart är imponerande för en helt ny serie. Förra året släpptes det även till PC, där det har sålts minst 750 000 gånger.
 
En trevlig överraskning är att "Horizon Zero Dawn" fått en gratis uppdatering som uppnår 60 bilder i sekunden med 4K-upplösning, till Playstation 5.
 
Vad tycker du om "Horizon Zero Dawn"? 
| 25 augusti 2021 22:30 |