Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 augusti 2022 | 21:11

Lev ut dina Slytherin-drömmar i spelet "Hogwarts Legacy" med mörk magi

Kommer spelet vara så mörkt att vi får använda den förbjudna Avada Kedavra-förbannelsen?
Vi fick nyligen veta att det efterlängtade Harry Potter-spelet "Hogwarts Legacy" försenas till den 10 februari nästa år, då utvecklarna Avalanche Software behöver lite mer tid för att leverera "den bästa möjliga spelupplevelsen".
 
Under den stora spelmässan Gamescom i Tyskland fick vi dock se en ny trailer, som fokuserar på att du inte behöver vara den snällaste trollkarlen eller häxan om du inte vill.
 
I spelet kommer det nämligen finnas ett uppdrag där du kan bli vän med Slytherin-studenten Sebastian Sallow, där du får välja mellan att lära dig mörk magi eller avfärda den.
 
Kommer vi möjligtvis få använda Avada Kedavra-förbannelsen?
 
 
 
Spelet utspelar sig ungefär 100 år innan vi får möta Harry Potter, där vi kommer få skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan, välja ett elevhem, gå på lektioner och kämpa mot mörka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare.
 
"Hogwarts Legacy" kommer till Playstation, Xbox och PC. Datumet för versionen till Nintendo Switch avslöjas senare.
 
Som ett stort fan av både böckerna och filmerna ser jag fram emot spelet, men samtidigt är jag kluven då författaren J.K Rowling har uttryckt en hel del transfobiska åsikter på sociala medier. Utvecklarna har dock gått ut med att hon inte är delaktig i utvecklingen.
 
Ser du fram emot "Hogwarts Legacy"?
| 23 augusti 2022 21:11 |