Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2022 | 08:00

Daniel Radcliffe säger nej till att filma "Harry Potter and the Cursed Child"

"Jag ska aldrig säga aldrig, men..."
Harry Potter-fans fortsätter att hoppas på en sista film i den populära franchisen. På senare år har det ryktats om en filmatisering av pjäsen "Harry Potter and the Cursed Child", som utspelar sig 19 år efter händelserna i den sista boken och filmen. 
 
Men frågar man Daniel Radcliffe, och det gjorde New York Times, så är han långt ifrån redo. "Jag är inte så intresserad just nu" säger han bara några månader efter att "Harry Potter 20th Reunion" sändes på HBO Max.
 
- Det är inte svaret som alla väntade sig, men jag tror jag kunde gå tillbaka och njuta (av återföreningen) eftersom det inte längre är en del av min vardag. Jag har kommit till en punkt där jag känner att jag klarat mig bra efter "Potter" och är glad var jag befinner mig. Att återvända till rollen skulle bli en enorm förändring i mitt liv. 
 
 
Men man ska aldrig säga aldrig, tillägger skådespelaren.
 
- "Star Wars"-killarna dröjde 30-40 år innan de återvände. För mig har det bara varit tio år. Det är inget jag är intresserad av just nu. 
 
Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint återförenades 20 år efter första filmen.
 
Om "Harry Potter and the Cursed Child" någonsin blir film, kommer vi få se Harry, Ron och Hermione i vuxen ålder som föräldrar till egna barn på Hogwarts. Harrys son Albus Severus blir bästa vän med Draco Malfoys grabb och det är den unga generationen som står i fokus för händelserna. 
 
Den framgångsrika pjäsen spelas bland annat i London sedan 2016, och J.K. Rowlings manus har även givits ut som bok. 
 
| 18 mars 2022 08:00 |