Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 augusti 2022 | 06:00

Spelet "Hogwarts Legacy" försenas igen - släpps tidigt 2023

Den 10 februari 2023 är det äntligen dags att få återvända till magins värld i spelet "Hogwarts Legacy".
Sedan spelet "Hogwarts Legacy" visades för första gången för flera år sedan har många längtat efter att få återvända till den magiska världen från J.K Rowlings böcker om trollkarlar och häxor.
 
I spelet kommer vi att få skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan, välja ett elevhem, gå på lektioner och måste kämpa mot mörka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare.
 
"Spelarna får uppleva livet som student vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom som aldrig förr och ger sig ut på en farlig resa för att avslöja en dold sanning om trollkarlsvärlden", skrev de i ett pressmeddelande.
 
 
 
Spelet skulle egentligen släppas redan 2021, men flyttades fram till 2022. Redan i våras skrev vi att spelet även riskerade att skjutas upp till 2023, på grund av att utvecklingen "stött på problem". Nu visar det sig att ryktena stämde.
 
Utvecklarna Avalanche Software har nämligen gått ut på sociala medier om att "Hogwarts Legacy" släpps den 10 februari 2023, på grund av att de "behöver lite mer tid för att leverera den bästa möjliga spelupplevelsen".
 
Spelet kommer till Playstation, Xbox och PC. Datumet för versionen till Nintendo Switch avslöjas senare.
 
 
Som ett stort fan av både böckerna och filmerna är det så klart tråkigt att höra att spelet återigen försenas, men samtidigt är jag kluven då författaren J.K Rowling har uttryckt en hel del transfobiska åsikter på sociala medier. Utvecklarna har dock gått ut med att hon inte är delaktig i utvecklingen av spelet.
 
Ser du fram emot "Hogwarts Legacy"?
| 13 augusti 2022 06:00 |