Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 januari 2022 | 17:15

Rykte: Spelet "Hogwarts Legacy" försenas till 2023

Det dröjer troligtvis ett tag till innan vi får trä på oss sorteringshatten och se vilket elevhem vi hamnar i.
I slutet av 2020 visades det efterlängtade spelet "Hogwarts Legacy" upp för första gången, där du får skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan från de populära filmerna om Harry Potter och får kämpa mot mörka trollkarlar under 1800-talet.  
 
"Spelarna får uppleva livet som student vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom som aldrig förr och ger sig ut på en farlig resa för att avslöja en dold sanning om trollkarlsvärlden", skrev de i ett pressmeddelande.
 
 
 
I början av 2021 rapporterade utvecklarna Avalanche Software att lanseringen av spelet skjuts upp till 2022, då de vill "skapa den bästaupplevelsen för alla Harry Potter- och spelfans är av största vikt för oss, så vi ger spelet den tid det behöver". 
 
Sedan dess har det varit väldigt tyst om spelet, men nu verkar det som att Harry Potter-fansen får vänta ännu längre på att få utforska Hogwarts.
 
Sajten Eurogamer rapporterar nämligen att spelet kan dröja till 2023, då de hört att "spelet inte kommer ut i år" och att utvecklingen "har stött på problem".
 
Som ett stort fan av både böckerna och filmerna är det så klart tråkigt att spelet försenas, men samtidigt är jag kluven då författaren J.K Rowling har uttryckt en hel del transfobiska åsikter på sociala medier. Utvecklarna har dock gått ut med att hon inte är delaktig i utvecklingen av spelet.
 
Ser du fram emot "Hogwarts Legacy"?
| 17 januari 2022 17:15 |