Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 mars 2021 | 10:20

HBO verkar ha ett helt "Game of Thrones"-universum av serier planerat

Tre ytterligare "Game of Thrones"-serier sägs nämligen nu vara under utveckling hos HBO.
Variety rapporterar att HBO har börjat arbeta på tre ytterligare "Game of Thrones"-serier. Vi har sedan tidigare rapporterat om att den första prequelserien till "Game of Thrones", "House of the Dragon", förväntas få premiär redan nästa år. Utöver den har vi även rapporterat om en animerad "Game of Thrones"-serie samt en prequel-serie om de populära karaktärerna "Dunk & Egg" (som utspelar sig 90 år innan händelserna i originalserien). 
 
Nu verkar det alltså finnas tre ytterligare serier på gång. Det ska visserligen påpekas att det enbart är "House of the Dragon" som HBO officiellt har bekräftat själva, där de tre nya serierna som sägs vara i utveckling alla verkar vara spinoffer till den kommande serien. 
 
"9 Voyages" ska komma att fokusera på karaktären Lord Corlys Velaryon, som åtminstone i "House of the Dragon" kommer att spelas av Steve Toussaint. Karaktären är även känd som "Sea Snake" och styr Velaryon-klanen, som äger den största flottan i världen och är rikare än Lannister-familjen. "Rome"-skaparen Bruno Heller sägs ligga bakom den möjliga spinoff-serien.
 
De resterande två serierna har i nuläget ingen manusförfattare knuten till sig, vilket innebär att projekten är i ett väldigt tidigt skede. "Flea Bottom" sägs utspela sig i de fattigaste delarna av King's Landing medan "10, 000 Ships" förväntas handla om prinsessan Nymeria som reser till Dorne och gifter sig med Lord Mors Martell.
 
Med alla dessa nya projekt på gång så kanske det inte längre vore en omöjlighet att få ta del av någon serie som kan tänkas utspela sig efter händelserna i "Game of Thrones". Många fans har exempelvis uttryckt ett intresse för att få följa Arya mot nya äventyr. Det återstår dock fortfarande att se hur många av alla kommande projekt som faktiskt blir av i slutändan, HBO har som bekant redan skrotat en prequel efter att ha spelat in ett pilotavsnitt... så vägen är väldigt lång från idé till premiär hos HBO.
 

Läs också: Därför hoppade den första Daenerys-skådisen av "Game of Thrones"

 
Tycker du att HBO gör rätt som fortsätter att satsa på "Game of Thrones"-serier? Kommentera gärna nedan!
| 19 mars 2021 10:20 |