Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 januari 2021 | 23:55

HBO arbetar på ännu en "Game of Thrones"-prequel

Den här gången verkar man vilja gå fansen till mötes så mycket som möjligt, planen är nämligen att vi ska få följa den populära duon Dunk och Egg.
Variety rapporterar att HBO har påbörjat utvecklingen av en "Game of Thrones"-serie baserad på George R.R. Martins "Tales of Dunk and Egg" ("Riddaren av de sju konungarikena"), som utspelar sig 90 år före händelserna i "Game of Thrones". Den nya produktionen ska däremot inte ens ha hunnit tillsätta en manusförfattare ännu, till skillnad från "House of the Dragon" som har en officiell beställning på en första säsong.
 
I "Tales of Dunk and Egg" så är det när den 17-årige riddaren Dunk (som kallar sig ser Duncan den store) slår sig samman med den 9-årige pojken som kallar sig för Egg och vill bli hans väpnare, som vi plötsligt får följa med på ett gäng spännande äventyr. Den unge pojken är däremot inte vem som helst, utan en ung kung Aegon V Targaryen. Aegon V blev kung efter att hans äldre bror Maester Aemon tackade nej och istället begav sig till the Night's Watch - där vi tittare sedan får se honom som gammal i "Game of Thrones".
 
Large d5a2e2d0bc80325598f4c6f25f8e7deb 07vaughan obit superjumbo
Peter Vaughan som Maester Aemon i "Game of Thrones".
 
Redan innan den sista säsongen av "Game of Thrones" hade sänts så hade HBO fem olika prequel-projekt under utveckling samtidigt. Under den tiden var "Tales of Dunk and Egg" en av de mest populära förslagen från originalseriens och GRRM-böckernas fans. Martin sköt då ned idéen om en "Dunk & Egg"-serie, eftersom han bara skrivit tre av deras äventyr och har planer för åtminstone fem till... och han ville inte göra om misstaget att låta en tv-serie och HBO komma ikapp honom.
 
Frågan är vad som har förändrats sedan dess. Kan det möjligtvis röra sig om en påkostad miniserie som bara kommer att låta oss följa Dunk och Egg på något enstaka äventyr? Eller har Martin givit upp sina förhoppningar om att skriva vidare på berättelserna om duon? Det återstår helt enkelt att se.
 

Läs också: Fler skådespelare klara för nya "Game of Thrones" - här är allt vi vet

 
Är du sugen på att få ta del av ännu en prequelserie till "Game of Thrones"? Kommentera gärna nedan!
| 21 januari 2021 23:55 |