Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2019 | 20:45

HBO skrotar sin planerade ”Game of Thrones”-prequel

Serien som gått under det inofficiella namnet ”The Long Night” blir inte av.
Tråkiga nyheter för alla ”Game of Thrones”-fans. HBO:s länge planerade prequel-serie med Naomi Watts blir inte av. Kanalen har inte meddelat varför, enligt Deadline.

Naomi Watts, Jamie Campbell Bower och Miranda Richardson var några av skådespelarna som medverkade i pilotavsnittet. Serien var tänkt att utspela sig tusentals år innan händelserna i ”Game of Thrones” och bland annat berätta om White Walkers ursprung.
 
Serien, som inofficiellt kallats "The Long Night", fick grönt ljus för ett pilotavsnitt i juni 2018. Källor menar att den långa postproduktionen på piloten, och problem med att filma på Irland, fick HBO att dra sig ur.
 
 
HBO är dock inte helt ute ur Westeros än, och de har fler projekt som de funderar över. Bland annat kan det bli en serie med fokus på släkten Targaryen, baserat på George R.R. Martins "Eld & blod". Framgångarna med "Game of Thrones" har väckt tv-publikens sug efter mer episka äventyr, så det vore konstigt om kanalen inte letade efter en möjlig fortsättning efter seriefinalen i våras.
 
Uppdatering 30/10: HBO har beställt en säsong av "House of the Dragon", som blir deras första "Game of Thrones"-spinoff.
 
Tror ni att HBO lyckas upprepa "GOT"-succén med en annan serie? Kommentera nedan.
| 29 oktober 2019 20:45 |