Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 juli 2019 | 21:00

5 nya fakta om HBO:s kommande "Game of Thrones"-serie

George R. R. Martin har avslöjat fem nya detaljer kring den kommande "Game of Thrones"-prequeln, som spelas in just nu.
EW har under en intervju med George R. R. Martin, författaren bakom böckerna som ligger till grund för "Game of Thrones", fått honom att avslöja fem nya fakta kring den kommande prequelserien.
 
Den nya "Game of Thrones"-serien har redan börjat spelas in och har knutit en rad skådespelare till sig, där Naomi Watts är den kändaste hittills. Vi har också redan fått veta att serien kommer att utspela sig cirka 5000 år före händelserna under de åtta säsongerna av "Game of Thrones". Det är däremot fortfarande bara ett pilotavsnitt som har beställts av HBO, serien har ännu inte fått en beställning för en full säsong ännu.
 
Men nu har alltså George R. R. Martin svarat på ett gäng frågor om hur världen i prequelserien kommer att skilja sig åt från de sju (eller sex) kungadömena, som utgör originalseriens värld 5000 år senare.
 
 

1. Ungefär 100 kungadömen.

 
När vi backar tillbaka 5000 år talas det inte än om några "sju kungadömen", utan samma marker utgörs istället av ungefär 100 olika (mycket mindre) kungadömen. Det lär med andra ord finnas gått om utrymme för både politik, krig och allmän galenskap.
 

2. Starks, White Walkers, jättevargar och mammutar 

 
- Stark-släkten kommer garanterat vara där, givetvis även the White Walkers - eller The Others som de kallas i mina böcker - men även andra saker som jättevargar och mammutar, bekräftar Martin.
 
Stark-släkten är en av de allra äldsta i Martins böcker, så det är kanske inte så överraskande att det kommer att få en central roll i den nya serien - men nu vet vi säkert.
 
Large bf2f216e4b354ab54f8f4330ed1e7e83 wolf
 

3. Det blir däremot inga Lannisters

 
- Lannister-släkten existerar inte än, men Casterly Rock finns definitivt där... det är ockuperat av Casterly-släkten, vars släktnamn det fortfarande är döpt efter under "Game of Thrones"-tiden.
 
Enligt Martins böcker var det Lann the Clever som lurade till sig Casterly Rock från Casterly-släkten och därefter lade grunden för Lannister-släkten som spelade så stor roll i originalserien.
 

4. Det är ännu en ensamble-serie

 
Martin påpekar också att likt originalserien så kommer prequeln också att bestå av en stor ensamble av skådespelare, där Naomi Watts må vara den mest kända på förhand men alltså inte ska räknas som seriens huvudrollsinnehavare.
 
Large bf2f216e4b354ab54f8f4330ed1e7e83 hardhome
 

5. Namnet är fortfarande oklart

 
Martin har hela tiden sagt att han velat att den nya serien ska heta "The Long Night". Men eftersom ett av avsnitten under den sista säsongen av "Game of Thrones" hade just det namnet verkar det nu, enligt Martin, vara alternativet "The Longest Night" som står högst på listan.
 

Läs också: 10 skådisar klara för "Game of Thrones"-prequel

 
Har Martins små avslöjanden höjt peppen för "Game of Thrones"-prequeln? Kommentera gärna nedan!
| 9 juli 2019 21:00 |